Startsida
<a href="http://www.norrbotten.snf.se/styrelse/index.html" class="stil1fet">Kontakt</a></span>
Länkar
Gästbok
   
   


Naturskyddsföreningen i Norrbottens län
ordförande
Virpi Räsänen
070-321 55 30
virpi.rasanen@snf.se


Bli medlem
Stöd SNF
Om SNF
Naturbutiken
Naturkontakt


www.snf.se
 

www.faltbiologerna.se

   



20060619

Riksstämma 2006 i Karlstad

Att resa till Värmland från Norrbotten innebär nästan ett dygn när man reser på det miljövänligare sättet, dvs med tåg. Flyger man går det snabbare, men miljöfaktorn, mysfaktorn, resfaktorn, trevlighetsfaktorn och naturfaktorn blir betydligt lägre. Därför åker man tåg.
Vi var ett knappt tiotal SNF-medlemmar som åkte ner till riksstämman från Norrbotten. Här nedan finns länkar till bilder med nästan hela storyn om riksstämman. Genom att klicka på bilderna så ser du en något förklarande text undertill. I en del fall finns även små filmsnuttar där man kan höra personer uttala de mest fantastiska saker. Filmerna kan man inte ladda ner om man tittar på det här med modem och även med bredband tar de en liten stund.

Ha en trevlig stund med de hundratals bilderna. Vi som var där hade som synes trevligt!

Torsdagen 15 juni
Vi åker från Luleå vid 17-tiden. Lite bilder från resan ner till ungefär Umeå eller så. Välkommen Kerstin som medlem i SNF förövrigt!

Fredagen 16 juni
Vi byter tåg i Hallsberg. Lite bilder därifrån. Sedan bilder från tåget och från Karlstad. I Karlstad startade vid 13-tiden ett skogsseminarium i Edbergsstiftelsens regi. Jonas Rudberg SNF, Lena Dahl WWF, Per Simonsson SCA, Leif Andersson Pro Natura och Patrik Nygren SNF föreläste.
Efter middagen blev det en träff för skogsaktiva i SNF.

Lördagen 17 juni
På förmiddagen invigdes riksstämman av bl.a. Värmlands landshövding. Sång och lite dans. Fältbiologerna lärde ut några nya sätt att uttrycka sig på ett möte av riksstämmans karaktär.
Arbete med verksamhetsriktlinjer och motioner i utskott.
På kvällen sedan ett trevlig arrangemang i Mariebergsskogen.

Söndagen 18 juni
Nu började besluten hagla. Det gick som vanligt snabbt på slutet, men allt hanns med. Silverplaketter utdelades och en styrelse valdes. Viktiga diskussioner genomfördes och säkert en del mindre viktiga också, men SNFare från hela landet fick träffas. Resan hem kunde starta. Men i Stockholm blev det stopp, en olycka försenade tåget 3-4 timmar.

Måndagen 19 juni
Vi åker till Luleå och anländer vid 13-tiden. Riksstämmoresan är nästan slut. På vägen hem till Juoksengi hinner vi kika in hos Kerstin Rönnqvist som tidigare var utbildningsledare i Naturskyddsföreningen i Norrbotten.

Urpo Taskinen
ombud för Övertorneå Naturskyddsförening

 

 


 

 

 


 


Kretsarna
(kommuner)
Arjeplog
Arvidsjaur
Boden
Gällivare
Haparanda
Jokkmokk
Kalix
Kiruna
Luleå
Pajala
Piteå
Älvsbyn
Överkalix
Övertorneå
 
   


Aktiviteter i hela landet




Välj alltid BRA MILJÖVAL



Webbansvarig: Urpo Taskinen
Uppdaterad 2006-07-21