Ge en julklapp fylld med kärlek till naturen!

Nu är det inte många dagar kvar av det här året och vilket år det har varit!

2020 börjar närma sig sitt slut och vi kan summera det som ett minst sagt händelserikt år på alla sätt och vis.

Vi har arbetat hårt för att ställa om och även om många aktiviteter har tvingats ställa in så har det också inneburit många möjligheter. Vi har framförallt kunnat delta på varandras aktiviteter och träffa andra kretsaktiva runt om i landet som vi inte annars hade träffat. Så inget ont som inte har något gott med sig!

Kampen för våra skogar och vattendrag har dock inte förändrats. Om något har det intensifierats. Till exempel så blir skogen ett allt mer debatterat ämne och vi i Naturskyddsföreningen i Norrbotten kämpar hårt för att säkra dess rättigheter med allt vad det innebär. Vi fortsätter att samarbeta med samebyarna men även naturturismföretagarna. Vi har också haft äran att jobba tillsammans med de mångfaldigt prisbelönade internationella naturfotograferna Marcus Westberg och Staffan Widstrand, något vi är otroligt stolta och tacksamma för. Resultaten kommer ni få ta del av under nästa år men tills dess kan ni kika in på deras hemsida skogsmissbruket.org.

Vi har också dragit igång en länsomfattande skogsgrupp som i sin tur har lett till 6 lokala skogsgrupper, något vi är otroligt stolta över! Utöver det har vi startat en gruvgrupp men det finns ett stort behov av att fler engagerar sig i den på något sätt, för att säkra gruppens fortlevnad. Samma gäller vindkraftsgruppen, vattengruppen och klimatgruppen. Så tveka inte att höra av dig till någon av grupperna! Nedan hittar du kontaktpersoner till samtliga grupper.

Gruvgruppen: Björn Lundquist, fam-lundquist@outlook.com, 076-8491322
Vindkraftsgruppen: Marcus Lidström, marcus.lidstrom@naturskyddsforeningen.se, 073-8351183
Vattengruppen: Henrik Blom, henrikblom93@gmail.com, 076-1071969
Klimatgruppen: Kjell-Arne Johansson, kjella.johansson@telia.com, 070-5913501
Skogsgruppen: Maj Aspebo, maj.aspebo@telia.com, 070-2956098


Som närmast har vi också de glädjande nyheterna att Fältbiologerna har startat upp i Norrbotten med säte i Kiruna. Det här innebär att du som är 6-25 år kan delta på det första välkomstmötet nu på måndag den 21/12 kl 19.30. Mer information och anmälan gör du till Mollie Lannebo, mollie.lannebo@hotmail.com, 073-8457600. Medlemsskapet är gratis och löses via Fältbiologernas hemsida.

Efter julhelgerna så kör utbildningen “Klimatet och Vi” igång, mer exakt den 28 januari. Mer information hittar du på vår hemsida www.norrbotten.snf.se men ett hett tips är att säkra din plats genom att anmäla dig redan nu! Anmälan görs via Studiefrämjandets hemsida: https://www.studieframjandet.se/norrbottens-lan/gustav-arrangemang/kurser/2021/januari/klimatet-och-vi—rikare-liv-och-battre-ekonomi-med-hallbarhet-pa-ditt-cv-/

Du hittar alltså det och mycket mer på vår hemsida.

Med det sagt vill vi önska dig och de dina en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

// Naturskyddsföreningens styrelse och kansli

Print Friendly, PDF & Email
Gillade du det här? Dela med dig:
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.