Nu ska vi tillsammans stoppa ett kärnkraftverk vid Bottenviken


Pressmeddelande 2011-10-31

Söndagens arbetsmöte i Kalix Folkets Hus var ett inspirerande möte med många engagerade människor som vill göra något för att stoppa kärnkraftverket i Pyhäjoki. Lars Andersson från Naturskyddsföreningen i Norrbotten inledde mötet. Personer från föreningen Pro Hanhikivi i Pyhäjoki berättade om hur man på alla sätt kämpar för att stoppa kärnkraftverket. Området där man planerar bygga det är på en låglänt udde i Bottenviken med höga naturvärden. Medlemmar från Kärnnätverket i finska Lappland berättade också om en bojkott av kärnkraftsprodukter.

Den namninsamling som genomförts mot kärnkraftverket i Simo med initiativ från Övertorneå samlade hela 1500 namn på kort tid. Många fler har velat engagera sig.

Mötet var överens om att nu ska vi kraftsamla i Norrbotten och vi måste öka kontakten med Västerbotten. En arbetsgrupp på sex personer valdes för att fortsätta arbetet fram till nästa allmänna möte som blir i Luleå den 11 december. Gruppen består av Christina Snell-Lumio, Leena Raukola, Lena Lagerstam, Kenneth Sandberg, Per Holmqvist och Per Lundbäck. Arbetsgruppen ska göra ett nyhetsbrev var tredje vecka på svenska och finska. Vi planerade kommande manifestationer i Norrbotten, bl a den 14-15 januari samtidigt med att Pro Hanhikivi anordnar ett större arrangemang i Pyhäjoki.

Kontaktperson Lena Lagerstam
Naturskyddsföreningen i Norrbottens län
0923-50342, 072-2352 567
lena.lagerstam@telia.com

Ladda ner pressmeddelandet som pdf-fil här

Länkar till musik från arrangemanget på Youtube:
Kärnkraften ska stoppas – aldrig ger vi upp!
Kärnklyvartango i Pyhäjoki – Ortens Patrask
Kärnkraften ska stoppas – Ortens Patrask
Säkkijärven polkka – Ortens Patrask

Print Friendly, PDF & Email
Gillade du det här? Dela med dig:
Det här inlägget postades i Atomkraft, Finland, Kalix, Kärnkraft, Klimat, Pressmeddelanden. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.