Anmäl dig till en klimatutbildning

Som barn har vi haft leksaker som gått sönder. En trasig leksak kan ibland med lite fantasi fungera även efter att batterierna tagit slut eller den där lilla pinnen som håller ihop allt gått av…

Vår gemensamma planet är däremot ingen leksak. Den är det enda hem vi har. Många är de hot som nu hotar att förstöra det dyraste vi har, alla leksakers moder, alla nuvarande och kommande barns hem, planeten Jorden.
En av de allvarligaste hoten är den globala uppvärmningen, klimatförändringarna där den enda möjligheten är att snabbt, under denna generation, få ett globalt samhälle som frigör sig från de fossila bränslena och slutar släppa ut koldioxid.

Denna samhällsförändring är troligtvis den största utmaningen som den mänskliga civilisationen någonsin ställts inför. Den är svår, men den är ännu inte omöjlig att genomföra. Men det är bråttom! Nu kan du komma med…

Naturskyddsföreningen i Norrbottens län, Studiefrämjandet i Norrbotten och Hela Sverige ska leva Norrbotten genomför nu med stöd från Landsbygsprogrammet och i samverkan med andra aktörer en grundläggande klimatutbildning i varje kommun i Norrbotten. Vi började i Jokkmokk den 11-12 december 2010 och därefter har vi betat av kommun efter kommun. Om din kommun inte längre syns här underst på sidan innebär det att utbildningen där redan har hållits. Du kan då anmäla dig till en annan kommun, eller höra av dig till oss för att komma i kontakt med dem som gått utbildningen där du bor.
Du kan finna en lista över klimatutbildningarna här och datumen finns även här nere i kontaktformuläret som du även hittar om du klickar på den sällsynta rariteten till höger på sidan.

Utbildningarna är gratis och öppna för alla som vill bidra till att ställa om samhället, med start från den lokala nivån. Målgruppen för utbildningarna är alla, men tänk på resorna, det kan vara bra om välja den närmaste utbildningen om möjligt. Dessutom får du tillfälle att träffa människor som vill lära sig mer om klimatfrågorna just där du bor.

Vid varje utbildningstillfälle kommer också möjlighet för grund- och gymnasieskolor att få gratis föreläsningar i klimatfrågan under fredagen. Du som är arbetar inom skolvärlden kan tipsa dina kolleger, du som är elev kan tipsa dina lärare. På fredag kväll försöker vi ordna en öppen föreläsning för allmänheten om klimat. Som en liten krydda på den föreläsningen kommer det att berättas om en cykeltur till Ryssland, sommaren 2010.
Är du intresserad av dessa möjligheter, ta kontakt med föreläsaren Urpo Taskinen.

Här nedan hittar du anmälningsformuläret för klimatutbildningarna.
Det kan bli så att utbildningen inte går i den ort som står skriven, däremot blir det i den kommunen. Vissa av fälten är obligatoriska. Kontrollera att du fyllt i alla fält innan du trycker på Skicka. Notera – de kommuner som saknas har redan haft sin utbildning.
Har du frågor så kan du ta kontakt med Naturskyddsföreningen i Norrbottens läns koordinator Urpo Taskinen, 070-629 58 02
urpo.taskinen@naturskyddsforeningen.se

Välj vilken utbildning du vill gå (obligatoriskt)

Haparanda 18-19 juni

Förnamn (obligatoriskt)

Efternamn (obligatoriskt)

Adress (obligatoriskt)

Postnr (obligatoriskt)

Postadress (obligatoriskt)

Telefon

Mobil

Epost (obligatoriskt)

Skype

Facebook
Jag finns på Facebook

Personnummer (krävs för samverkanskurs med Studiefrämjandet)

Meddelande eller fråga

Fyll i de bokstäver och siffror du ser. Det här förhindrar spam. Inget mellanrum mellan tecken!
captcha

Print Friendly, PDF & Email
Gillade du det här? Dela med dig:
Det här inlägget postades i Älvsbyn, Arvidsjaur, Boden, Gällivare, Haparanda, Hela Sverige ska leva, Jokkmokk, Kalender, Kalix, Kiruna, Klimat, Klimatnätverket, Landsbygdsprogrammet, Luleå, Överkalix, Övertorneå, Pajala, Piteå, Studiefrämjandet. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.