Cykelburen föreläsningsturné och klimatutbildning i Pajala

Foto: Nina Juurimaa

Sommaren 2010 cyklade Urpo Taskinen, koordinator för Naturskyddsföreningen i Norrbottens län, till Ryssland med ett par vänner. Nu tar han och projektassistent Mazi Farzin cykeln från Juoksengi till Pajala via Korpilombolo, Tärendö och Junosuando i syfte att sprida kunskap om klimatförändringarna som puttrar på i en alltjämt stigande global temperatur – Det är dags att skruva ner värmen!
Under veckan är du välkommen att dyka upp på följande ställen för att lyssna på en föreläsning om klimatet och hur det är att cykla till Ryssland!

Föreläsningarna:

Tisdag 24 maj 2011 kl 19.00
Gårdbyskolan,
Korpilombolo

Onsdag 25 maj 2011 kl 19.00
Centralskolan,
Tärendö

Torsdag 26 maj 2011 kl 19.00
11ans Hantverkscenter,
Junosuando

Fredag 27 maj 2011 kl 19.00
Dagcentra i Sporthallen,
Pajala

Utbildningen:

Det hela avslutas med en två dagars klimatutbildning i Pajala!
Utbildningen ger dig all kunskap du behöver om vad som händer med klimatet, varför det händer och hur det påverkar oss. Det är även en möjlighet att träffa andra trevliga människor som är intresserade av frågan. Kanske kan vi tillsammans ta lokala initiativ för en fossilfri framtid?

Klimatutbildning
Tid: Lör-sön 28-29 maj kl 10-16
Plats:
Laestadiusskolan, Pajala
Kostnad: Ingen
Anmäl dig här!
Observera att man inte behöver vara medlem i  Naturskyddsföreningen för att delta och att man är välkommen att anmäla sig till en av dagarna om man inte kan båda.

Om du vill hjälpa oss att sprida ordet kan du skriva ut en affisch, klicka på tiderna och platserna ovan för att hitta dem!

Varmt välkommen!

Arrangörer: Naturskyddsföreningen i Norrbottens län, Studiefrämjandet Överkalix-Övertorneå-Pajala och Norrbotten, Naturskyddsföreningen i Pajala, Hela Sverige Ska Leva Norrbotten med stöd av Europeiska Fonden för landsbygdsutveckling (Landsbygdsprogrammet).

Print Friendly, PDF & Email
Gillade du det här? Dela med dig:
Det här inlägget postades i Gränser för tillväxt, Hela Sverige ska leva, Kalender, Klimat, Landsbygdsprogrammet, Pajala, Studiefrämjandet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.