Länsförbundet i adventstid

Nu har vi vintern här, tusan vet var hösten tog vägen. Jo, hösten regnade bort kom jag just på här i skrivande stund. I det sammanhanget har jag verkligen saknat de soliga dagarna med riktigt hög och klar höstluft.

Nu har i alla fall isen lagt sig på ”min” sjö Sladan, vi hann åka lite långfärdsskridsko på sjön innan snön kom. Nu har vi gått in i december och vi är mitt i den mörkaste tiden. Det finns massor med underbara upplevelser trots det. Just ikväll gick jag en långpromenad med en av hundarna i månskenet och under norrskenet. Trots kylan (-21 grader) så njöt både jag och hunden helhjärtat av promenaden.

I föreningen har det varit en händelserik höst. Vi är flera som kämpar för skogen och den biologiska mångfalden. Vissa dagar känns det tungt och lite som ”kampen mot Goliat” och andra dagar känns det bra att vi trots allt är ett helt gäng som står upp för de stackars kvarvarande värden vi har i vår natur. Alla ni där ute som kämpar, ingen nämnd och ingen glömde, ni gör ett fantastiskt jobb och ni behövs!

Det är också en hel del andra saker som pågår och där vårt engagemang är viktigt, inte minst har vi igen haft besök av Riks, denna gången för att diskutera och fundera lite mer kring de nya verksamhetsriktlinjerna som ska tas fram. Det blev en givande dag där vi hann med både VRL och en valworkshop. Det var inte många kretsar representerade vilket var lite olyckligt när detta var ett mycket konkret tillfälle för oss på gräsrotsnivå att vara med och påverka vad föreningen ska arbeta med de kommande åren. Någon vecka före VRL-mötet genomförde vi en utbildning för alla förtroendevalda i ”styrelsekunskap”. Det var också mycket bra och värdefullt och jag tror att de flesta, både gamla och nya krafter i föreningen fick med sig lite matnyttigt från de dagarna.

I helgen som förflutit var det länsordförandekonferens i Stockholm, tyvärr kunde inte undertecknad åka ner med anledning av att ett möte i Gällivare angående Rävdalen fick en högre prioritet. Just när det gäller Rävdalen är intresset och engagemanget både från Gällivare kommun och lokala organisationer väldigt stort och vi känner att vi får ett gediget stöd i kampen för att avstyra de planerade avverkningarna i området. Vi har blivit kallade av Sveaskog till ett s.k. Socialt samråd i Gällivare den 15/12 och dit åker vi ett gäng och ska försöka få dem att ta sitt förnuft till fånga.
Länsförbundet har också under hösten fått engagera sig en del i Bolidens planer på en gruva i Laver. Vi har tillsammans med Riks skrivit debattartiklar och även spelat in en del filmmaterial. Det pågår alltså en massa saker i förbundet och ute i kretsarna.

Jag hoppas också att vi trots att vi har mycket att göra inte glömmer bort att njuta av den underbara natur som vi med sådan kraft försöker bevara. Jag skulle också vilja se att vi blev fler i föreningen som kan hjälpa till i det viktiga arbetet och tillsammans med oss njuta av det naturen kan ge oss. Så har du en god vän, kollega, kompis, bekantas bekanta som du tror kan vara intresserad. Visa dem på vad vi gör och att varje litet bidrag behövs och att alla kan vi göra nåt, ingen kan göra allt!

Med förhoppningen om en skön adventstid.

// Stig

Print Friendly, PDF & Email
Gillade du det här? Dela med dig:
Det här inlägget postades i Biologisk mångfald, Folkrörelse, Framtiden, Gruvor, Kretsar, Krönika, Länsförbundet, Okategoriserade, Ordförande har ordet, Skog, Sveaskog. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.