Följ med och manifestera mot kärnkraft i Pyhäjoki

ljuskedja_mot_karnkraft


Lördagen den 29 november ordnar Nätverket Kärnkraftsfritt Bottenviken med stöd av Naturskyddsföreningen i Norrbottens län en kostnadsfri bussresa till en Ljusmanifestation vid Hanhikiviudden i Pyhäjoki.

Bakgrunden är att finska riksdagen i början av december fattar det avgörande principbeslutet kring bolaget Fennovoimas planerade kärnkraftverk, ett kärnkraftverk som i så fall kommer att byggas av ryska Rosatom, ett företag med direkt koppling till den ryska statsledningen och kärnvapenhanteringen i Ryssland.

Bussen rymmer 50 personer och åker från Piteå 06.00 och passerar Luleå kl. 06.50; Töre kl. 07.25; Kalix 08.00 och Haparanda 08.50.
Bussen anländer till Hanhikiviudden ca 14.00.

Manifestationen är familjevänlig, fredlig och tanken är att bilda en ljuskedja i infarten till Hanhikiviudden, där bolaget Fennovoima med hjälp av ryska Rosatom planerar att bygga ett kärnkraftverk. Processionen startar från Parhalahti skola utanför Pyhäjoki. Ljuskedjan bildas i en procession längs med riksväg 8 ca 16-16.30 finsk tid.

Efter manifestationen är det återsamling och mot en liten kostnad gröt och glögg på Parhalahti skola.
Bussen vänder hemåt ungefär vid midnatt natten mot söndag. Det blir sovstund på bussen som beräknas vara i Piteå igen 07.00 på söndag morgon. Tidigare än 07.00 till de andra orterna.

Först till kvarn gäller.
OBS! Anmälan är bindande!
Kontaktperson för frågor: Per Holmqvist, 070-362 30 18, per@nordansmak.se

Anmäl dig här

Print Friendly, PDF & Email
Gillade du det här? Dela med dig:
Det här inlägget postades i Atomkraft, Finland, Kärnkraft. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.