Grundläggande klimatutbildningar för alla

Deltagare på klimatkurs i Luleå januari 2008. Foto Urpo Taskinen

Tillsammans med Studiefrämjandet i Norrbotten och Hela Sverige ska leva Norrbotten startar nu Naturskyddsföreningen i Norrbottens län en satsning på klimatutbildningar i varje kommun i länet.

Studiefrämjandet i Norrbotten har sökt medel från Landsbygdsprogrammet via för satsningen.

Utbildningarna kommer att ske som tvådagars helgutbildningar med start i Jokkmokk 11-12 december.
Tanken är att nyttja dagen innan för aktivitet; dagtiden för föreläsningar om klimatfrågan på lokala grund- och/eller gymnasieskolor och fredagkvällen för en offentlig klimatföreläsning tillsammans med den lokala Naturskyddsförenings-kretsen eller annan intresserad arrangör.
I Jokkmokk blir en sådan föreläsning på fredag kväll kl 19.00 på IOGT-NTO-lokalen Rinken, Fågelvägen 3.

Vill du hjälpa till och/eller delta på en lokal utbildning?
Det som du kan hjälpa till med är bl.a. att sätta upp affischer och sprida information om utbildningarna. Vi behöver också tips på bra, gärna gratis lokaler för utbildningarna samt kvällsarrangemangen.
Kolla in de preliminära kursdatumen här och ta sedan kontakt med Naturskyddsföreningen i Norrbottens koordinator Urpo Taskinen.

Print Friendly, PDF & Email
Gillade du det här? Dela med dig:
Det här inlägget postades i Älvsbyn, Arvidsjaur, Boden, Gällivare, Haparanda, Hela Sverige ska leva, Jokkmokk, Kalender, Kalix, Kiruna, Klimat, Klimatnätverket, Kretsar, Landsbygdsprogrammet, Länsförbundet, Luleå, Överkalix, Övertorneå, Pajala, Piteå, Studiefrämjandet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.