Jokkmokk Winter Conference 2012

Deltagare på Jokkmokk Winter Conference 2011 tränar inför ett gruppfoto. Foto Urpo Taskinen

Jokkmokk Winter Conference 2012 med titeln Transition: from Knowing to Implementing How to cope with (climate) change? hålls i Jokkmokk 30 januari – 2 februari.

Klimatförändringen och dess effekter i Arktis hotar framtiden i norr. Viktiga näringsgrenar som fiske, skogsbruk, energiproduktion, turism och rennäring är bland de som kommer att påverkas först och mest. Det finns ett stort behov att göra de korrekta förändringarna nu, för att på det sättet undvika risker, men också att dra nytta av nya affärsmöjligheter och på så sätt skapa en hållbar utveckling.
Jokkmokk Winter Conference 2012 fokuserar på följande saker:

  • Klimatresilience (uthållighet/styrka) och traditionell ekologisk kunskap
  • Markutnyttjandet och klimatförändringar
  • Effektivitet och förnybart: Energiteknologins framtid
  • Ledning genom att anpassa och förändra

Ett utkast av programmet här. Noteras bör att en av huvudtalarna på konferensen är Naturskyddsföreningens generalsekreterare Svante Axelsson.

Ingen konferensavgift utgår, boende får man däremot ordna själv. Du kan  anmäla dig genom att skicka ett mail till jwc@jokkmokk.seAnmälan senast 22 december.

Mer information om konferensen på www.winterconference.se.

Jokkmokk Winter Conference hålls strax innan den traditionella vintermarknaden i Jokkmokk och anordnas av Jokkmokks kommun i samarbete med ett stort antal nordliga aktörer. Detta år är även Naturskyddsföreningen medarrangör.

Info till kretsar: Naturskyddsföreningen har möjlighet att visa upp sig på konferensen med posters, bokbord eller liknande. Ta kontakt med miljöstrategerna på Jokkmokks kommun:
Silva Herrmann 0971-173 05
Wolfgang Mehl 0971-173 05, 070-201 37 48
jwc@jokkmokk.se

Print Friendly, PDF & Email
Gillade du det här? Dela med dig:
Det här inlägget postades i Barents, Gränser för tillväxt, Jokkmokk, Klimat, Länsförbundet, Nordkalotten. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.