Årets länsstämma blev en succé!

Så är årets länsstämma på Western Farm i Boden över och det blev en härlig helg fullspäckad med många skratt, nya vänner, spännande föreläsningar och en delvis ny styrelse. Vi avtackade Stig Sörlin för det år som har gått och välkomnade vår nya ordförande Evelina Rydeker. Hon kommer att under kommande vecka höra av sig till er alla så att ni får lära känna henne och hon er. Håll utkik här på hemsidan och facebook för er som har det. 

Keith Larson, forskare vid Abisko scientific research station, föreläste om klimatförändringar och fenologi. Vi fick även lyssna till Karin Fallén som berättade om hennes projekt ”Ängar och slåtter” samt Marcus Lidström som berättade om Aktse. Mer information om Aktse och aktuella slåtterdagar hittar du här. Men dagen tog inte slut där. Naturskyddsförenigen delar årligen ut Naturvårdspriset och 2017 års pris gick till Pantertanterna Maj Aspebo, Anita Feldenius och Vivi Eriksson. Läs mer och se prisutdelningen här.

På eftermiddagen hade äran att få lyssna på Rebecka Le Moine, Årets miljöhjälte 2017, som föreläste om biologisk mångfald samt Mia Svedäng från föreningens rikskansli i Stockholm som höll i en workshop om våra kommande havsplaner. Vi fick även chans att påverka dessa genom att ge synpunkter som sedan tas med i det slutliga remisssvaret från föreningen.
Lunchen lagades av Gröndals matupplevelser. Middagens lagades av Western Farm. Barnens mellanmål och pyssel sponsrades av Kontex i Boden och Ica Kvantum i Boden. Stort tack!
Kvällen avslutades med mycket uppskattad musik från lokala duon Northern Indians som bl.a. sjöng om konsumtion, exploateringar i Norrland och kolonisering. Lyssna på våran favoritlåt här.

Söndagen bjöd, förutom solsken, på information från Norrbottens ornitologiska förenings Lars Sundberg. Han berättade om statusen i skärdgården och hur klimatförändringarna har påverkat fåglarna i området. Mia Svedäng fortsatte dagen med att berätta om projekt Viva Vatten som handlar om hur vi med konkreta metoder kan få friskare vatten. Också gick ju även själva länsstämman av stapeln, där vi bland annat valde vår nya ordförande Evelina Rydeker.

Föredragen finns att titta på i efterhand via länken här. Det laddas upp fler eftersom godkännande ges av föreläsarna.

Allt som allt, en fantastisk helg!
Stort tack till alla er som deltog och bidrog på något sätt. Inte minst våra samarbetspartners Studiefrämjandet Norrbotten.

Print Friendly, PDF & Email
Gillade du det här? Dela med dig:
Det här inlägget postades i Abisko, Aktse, Älvar, Arktis, Biologisk mångfald, Demokrati, Fiskar, Fiskvägar, Fiskvandring, Folkrörelse, Framtiden, Inspirationshelg, Klimat, Kretsar, Länsstämma, Naturvårdspris, Okategoriserade, Vatten. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.