Light for defenders – tänd ett ljus för världens miljöförsvarare!

Det kan tyckas självklart att stå upp för frågor om natur, miljö och klimat. Men det är det inte. Varje vecka dödas minst tre miljöförsvarare i världen. Våld, hot och trakasserier ökar. Vi måste vända den här utvecklingen! Den 10 december ordnar vi därför ljusmanifestation under hashtaggen #Light4Defenders. Och du kan vara med!

Miljöförsvarare blir allt mer utsatta. Det är en del av en global trend där civilsamhällets demokratiska utrymme krymper. Fler måste få upp ögonen för det här problemet! Därför ordnar Naturskyddsföreningen den 10 december ljusmanifestationer på flera platser samt i sociala medier. Var med du också!

Ljusmanifestationer i Jokkmokk
Flera av Naturskyddsföreningens kretsar kommer att anordna samma typ av ljusmanifestationer runtom i landet den 10 december. Ikväll kan du delta i Jokkmokk – läs mer om manifestationen i Jokkmokk här.

Ljusmanifestation för miljöförsvarare på COP25
Vi planerar även att tillsammans med internationella samarbetsorganisationer hålla en manifestation på COP25 i Spanien för att uppmärksamma miljöförsvararnas situation.

Tänd ett ljus i sociala medier!
Samtidigt uppmärksammar vi miljöförsvararnas utsatta situation en kampanj i sociala medier där vi uppmanar allmänheten att tända ljus för mördade miljöförsvarare.

Har du inte möjlighet att vara med på ljusmanifestationen i Jokkmokk? Då uppmanar vi dig att delta digitalt genom att tända ett ljus och lägga upp ett foto på det i sociala medier den 10 december med hastaggen #Light4Defenders.

Syftet med manifestationerna är att uppmärksamma miljöförsvarares utsatta situation, så att vi kan få ett slut på våldet mot dem som står upp för naturen.
Tänd ett ljus för världens miljöförsvarare!

Naturskyddsföreningens kansli i Norrbotten tänder ett ljus för våra miljöförsvarare.

 

Du kan läsa mer i vår rapport här samt se filmen nedan. 

Print Friendly, PDF & Email
Gillade du det här? Dela med dig:
Det här inlägget postades i Light4defenders, Miljöförsvarare, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.