Efterlyses: Din miljöbedömning av politiker och partier

År 2014 är det valår till Europaparlamentet, riksdagen, landstinget och kommunerna. Men det är ett ödesvalår. Klimatexperter har sagt att vi måste börja minska utsläppen av växthusgaser senast 2015. I annat fall krymper chansen att vi hinner ställa om innan konsekvenserna blivit ohanterliga för det mänskliga samhället. Och nu är sista chansen att välja vår politiska ledning innan den kritiska brytpunkten 2015. Vi kan inte heller vänta med omställningen som behövs för att klara miljömålen till 2020, våra internationella åtaganden för att rädda den biologiska mångfalden, och avvecklingen av kärnkraft.

Det är ytterst politikerna som beslutar om samhällets riktning genom att stifta lagarna, fastställa statsbudgeten, tillsätta regering och på lokal nivå upprätta och verkställa planer. Dina personliga insatser för miljön kan rinna ut i sanden om inte politikerna tar miljöansvar vid de stora besluten.

Därför behöver vi din hjälp, så att vi kan få fram vilka Norrbottenspolitiker som visat att de värnar miljön, och vilka politiker som tvärtom offrar miljön. Att veta det underlättar ett bra miljöval för alla!

Klicka på den gula ”rapport-rutan” i marginalen så kommer du till en enkät där du kan fylla i din rapport om politikers miljöprestanda. Och du kan återkomma med flera rapporter.

Lars Andersson, ordförande i Naturskyddsföreningen i Norrbottens län

Print Friendly, PDF & Email
Gillade du det här? Dela med dig:
Det här inlägget postades i Atomkraft, Biologisk mångfald, Demokrati, Förnyelsebar energi, Gränser för tillväxt, Handla Miljövänligt, Klimat, Omställning. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.