Forskningsresan 2017 – en kort resumé


Klicka på bilden för ett bildspel från Forskningsresan 2017. Foto Klas Ancker.

Forskningresan 2017, valde att komma till lilla Koskullskulle i Gällivare kommun denna gång. Pausade inventeringar och hotade skogar var vägande skäl. De tre första dagarna inventerades skogen i Rävdalen, som hotas av avverkning. Därefter områden kring Gällivare/Harrträsk. Sista dagen besöktes Muddus och Pellokielas. Fler rödlistade arter blev funna i Rävdalenområdet, sammanställningarna pågår. Sedan tidigare uppgick antalet till fler än 60 st på 25% av det då inventerade området.

Mikael Karlsson, Silvaskog, föreläste om ekobaserat skogsbruk, Lybeckmodellen. Mycket intressant och givande. Hanteringen av skogarna i Sverige, måste förändras, läget är akut.

Vädret visade sig från sin bästa sida, mestadels sol och värme. Något värmeåskväder passerade på kvällstid.

För oss som kämpar för skogen i Rävdalen, var detta ett fantastisk tillfälle att lära oss mer och möta människor med stora kunskaper på många områden. Drygt 50 var vi under veckan! Forskningsresan har lämnat avtryck hos oss som haft förmånen att vara med, för lång tid framöver.

Pantertanterna Anita, Vivi och Maj
Naturskyddsföreningen i Gällivares skogsgrupp

Läs mer:
Artikel om Forskningsresan i NSD 28 juli 2017
Inslag och artikel i SVT Norrbotten om Forskningsresan 31 juli 2017

Print Friendly, PDF & Email
Gillade du det här? Dela med dig:
Det här inlägget postades i Biologisk mångfald, Forskningsresan, Gällivare, Länsförbundet, Skog, Skogsstyrelsen, Studiefrämjandet, Sveaskog. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.