Gruvorna och klimatet – föreläsning med Arne Müller

arne_muller_foto_urpo_taskinen_img_2349-5

Arne Müller föreläste om sambandet mellan gruvor och klimat i Luleå. Foto Urpo Taskinen.

Den 10 april 2016 höll Arne Müller en föreläsning om sambandet mellan gruvorna och klimat inför drygt hundratalet deltagare på Vetenskapens hus i Luleå. Dagen innan hade han fått Föreningen Grävande Journalisters pris Guldspaden för sin bok, Norrlandsparadoxen.
Innehållet i föreläsningen redogör Arne Müller själv om skriftligt i ett inlägg i gruppen som just kallas Norrlandsparadoxen i Facebook, du hittar det här om du har tillgång till Facebook. Här hittar du inlägget som bild.

Kärnan i föreläsningen var
• Den av länsstyrelserna i Norrbotten och Västerbotten år 2015 antagna gruv- och mineralstrategin (nedladdad 20160417 på denna webbplats här och på länsstyrelsen i Västerbottens webbplats här) rimmar mycket dåligt med överenskommelsen i Paris.
• Metalleffektiviteten i samhället måste öka kraftigt.

Missade du föreläsningen? Du kan se den i sin helhet här nedan.
Om du vill ta del av en längre diskussion med Arne Müller efter föreläsningen så hittar du den i gruppen Klimatutbildning Norrbotten 2016 i Naturkontakt.


Print Friendly, PDF & Email
Gillade du det här? Dela med dig:
Det här inlägget postades i Film, Förnyelsebar energi, Gränser för tillväxt, Gruvor, Klimat, Klimatutbildningar, Länsförbundet, Studiefrämjandet. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.