Intern kritik mot Sveaskogs naturvård

Ovanstående skärmklipp är från tidningen Land Skogsbruk. Den visar på att det inte enbart är vi inom Naturskyddsföreningen som kritiserar Sveaskog utan det finns en kritik bland de som har arbetat med naturvårdsfrågor inom bolaget.
Fem fd naturvårdsexperter och ekoparksansvariga på Sveaskog, däribland fd naturvårdschefen Stefan Silfverblad (fd Bleckert), skriver om Sveaskogs bristande naturvårdsarbete i en debattartikel i Land Skogsbruk den 7 april 2019.

Sveaskogs nuvarande naturvårdschef, Peter Bergman går i replik den 12 april 2019 under rubriken Inte vinstkrav bakom Sveaskogs naturvårdsarbete

I en slutreplik den 15 april 2019 kommer pekar naturvårdsexperterna att så inte är fallet. Under rubriken Naturvårdsfrågorna prioriteras visst ned, Sveaskog visar de att det som idag driver Sveaskog är inte intresset för naturvård utan det kortsiktiga intresset att skapa stora inkomster till statskassan.

Under kort tid samlade Naturskyddsföreningen tillsammans med andra miljöorganisationer 45000 namnunderskrifter med ett antal krav gentemot regeringen om att Sveaskogs avkastningskrav måste sänkas bl.a. för att Sveaskog ska kunna bidra till miljömålet Levande skogar.
Vi inom Naturskyddsföreningen får glädjas åt att det även inom skogsbruket finns många kunniga och kloka som vill medverka i detta viktiga arbete!

Print Friendly, PDF & Email
Gillade du det här? Dela med dig:
Det här inlägget postades i Ekopark, Skog, Sveaskog. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.