Kan man äta myror?

Naturskyddsföreningen i Norrbottens län, Studiefrämjandet, Mestadels Ute och Vildakidz presenterar “Kan man äta myror?”. Projektet är finansierat av Svenska Postkodstiftelsen och går av stapeln i 4 orter i Norrbottens län, Kiruna, Pajala, Älvsbyn och Piteå.

 

 

Människans kontakt med naturen har minskat dramatiskt de senaste hundra åren. Samtidigt bidrar positiva upplevelser av naturen till en känsla att naturen är värd att bevara. I detta projekt vill Naturskyddsföreningen i Norrbottens län nå människor med begränsad erfarenhet av att vistas i naturen. Syftet är att deltagarna – genom nya erfarenheter och kunskaper – ska känna sig trygga med att vistas i skogen. 

Därför erbjuder vi nu på 4 platser i Norrbottens län möjligheten att under 24 timmar lära sig att överleva i naturen. Det blir ett fullspäckat program där deltagarna, tillsammans med  Mestadels Utes överlevnadsguider, bla får lära sig att göra vindskydd, hitta ätbara växter, första hjälpen, eldtekniker och annat som är bra att kunna för att klara sig i vildmarken.

Var?
Kiruna 3 augusti start kl 10.00
Pajala 5 augusti start kl 10.00
Älvsbyn 7 augusti start kl 10.00​
Piteå 9 augusti start kl 10.00

OBS! Mötesplats kommer att delges via mejl till de anmälda deltagarna. 

Anmälan?
Klicka på länken här för att ta dig till anmälningsformuläret.
Vid frågor, vänligen kontakta johanna.nilsson@naturskyddsforeningen.se, 073-840 27 89


Projektet är finansierat av Postkodstiftelsen. Samarrangörer är Mestadels Ute, Studiefrämjandet, Naturskyddsföreningen Norrbotten samt Vildakidz
  
 
 
 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Gillade du det här? Dela med dig:
Det här inlägget postades i Älvsbyn, Biologisk mångfald, Framtiden, Framtiden i våra händer, Kiruna, Okategoriserade, Pajala, Piteå. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.