Naturskyddspriset 2019 till Gösta Eriksson

Naturskyddspriset 2019 tilldelades Gösta Eriksson, Boden för sitt initiativtagande och drivande av Bodens Skördefest och miljödagar. Motiveringen i sin helhet löd:

Bodens Skördefest och Miljödagar i augusti är Norrbottens största årligen återkommande arrangemang med miljö i centrum. Gösta Eriksson tog initiativet 1995. Fram till 20-årsjubileet 2014 var han den drivande kraften bakom evenemanget. Även efter att ha lämnat över ansvaret för miljödagarna har engagemanget fortsatt.

Skördefesten och miljödagarna har blivit en viktig mötesplats för utbyten av idéer och varor. Ledorden är miljövänligt, närproducerat och hälsofrämjande. Arrangemanget brukar locka runt 25 000 besökare och 200 utställare. Politiker och företag kommer gärna hit för att visa vad de gör för miljön. Boden blir därmed en plats som förnyar miljöengagemanget i länet.

Genom Gösta Erikssons stora engagemang, uthållighet och organisationsförmåga har miljödagarna utvecklats till en folkfest för bodensarna och många andra i regionen. Det är en storslagen miljögärning. 

Prisutdelningen och Göstas tacktal här nedan.

Print Friendly, PDF & Email
Gillade du det här? Dela med dig:
Det här inlägget postades i Boden, Folkrörelse, Framtidsveckan, Naturskyddspris, Skördefest och miljödagar. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.