TTIP – kom och visa din oro 3 september i Luleå

IMG_8567
Biologisk mångfald. Kommer TTIP att öka hotet? Foto Urpo Taskinen

På onsdag 2 september och torsdag 3 september arrangeras ett större evenemang i Luleå för handelsavtalet TTIP. Det är ett handelsavtal som EU och USA försöker att förhandla fram emellan sig. Förhandlingarna pågår för fullt men du kanske inte har hört så mycket om det, – det kan bero på att alla förhandlingar sker bakom stängda dörrar.
För att sammanfatta avtalet kan man säga att det mesta handlar om att öka omsättningen och skapa större och fler vinster för bolag. Många befarar också att demokratiskt fattade beslut för en bättre miljö kan åsidosättas genom avtalet genom att makten flyttas från de valda politiska samlingarna till företag. Se vidare länkar om TTIP nedan.

Nu arrangerar Norrbottens handelskammare ett arrangemang 2-3 september på Kulturens hus i Luleå kallat TRADE – International TTIP summit in Swedish Lapland. Luleås kommunalråd Niklas Nordström deltar och huvudtalare är Sveriges EU-kommissionär Cecilia Malmström.

Du har möjlighet att komma och tillsammans med andra visa din oro inför TTIP vid följande tre tillfällen, samtliga under torsdagen den 3 september:
– Första möjligheten att delta kl 08.00-09.00 utanför Kulturens hus.
– Andra möjligheten att delta kl 12.00-13.00 utanför Kulturens hus.
– Tredje möjligheten att delta kl 15.30-16.00 vid Landstingshuset.
Sen kan de som vill gå in och lyssna på föredraget och även ställa frågor. Fritt inträde.

Välkommen att komma med och ifrågasätta och visa din oro utifrån ditt perspektiv! Kom med och försvara demokrati, alla människors lika värde och vår miljö.
Sprid gärna vidare i ditt nätverk!

Lördagen den 5 september kl 11.30 – 14.00 anordnar Naturskyddsföreningen i Luleå och Latinamerikakommittén ett seminarium om TTIP, platsen blir Stadsbiblioteket i Luleå, lokal Vingen. Sebastian Dawson, aktiv inom Latinamerikagrupperna och Jordens vänner föreläser. Ola Engström underhåller med egna sånger.

Läs mer om TTIP:
• Ledare i Sveriges Natur 5-2014
• Artikel i Sveriges Natur 2-2015
• Jordens vänner har samlat 10 saker du bör veta om TTIP.
• Tidningen Independent i England skrev en artikel med sex punkter över varför du bör vara orolig (på engelska).
http://www.independent.co.uk/voices/comment/what-is-ttip-and-six-reasons-why-the-answer-should-scare-you-9779688.html

Print Friendly, PDF & Email
Gillade du det här? Dela med dig:
Det här inlägget postades i Biologisk mångfald, Demokrati, GMO, Gränser för tillväxt, Kemikalier, Omställning, Planetary boundaries, Planetens gränser, TTIP. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.