Upptäck Gammelskogen i Gällivare

Vill du vara med och bevara Norrbottens skogar? Är du sugen på mysiga och lärorika skogsutflykter som kommer att få dig att se vår norrbottniska natur på ett nytt sätt? Under kursen får du lära dig känna igen en gammelskog och veta mer om vilka växter, svampar och djur som lever där. Du lär dig också mer om varför våra skogar är så viktiga för biologisk mångfald, vårt välbefinnande och för klimatet.

Vår kursledare Sebastian Kirppu är en av Sveriges mest framstående skogsbiologer. Han har inventerat naturskogsmiljöer och jobbat med naturvärdesbedömning i mer än tjugo år för länsstyrelsen, skogsstyrelsen och skogsbolag. Framförallt har han ett mycket starkt ideellt engagemang för att främja och bevara naturskogens biologiska mångfald.

Vi träffas vid tre tillfällen. Den 14 – 15 augusti har vi två dagar med exkursioner i Tunturit i östra delen av Gällivare kommun. Efteråt hålls en uppföljande digital teoriträff, datum och tid för den träffen bestäms i samråd med deltagarna.

Under exkursionen kommer vi att besöka en av landets förmodligen nordligaste förekomster av den sällsynta ringlaven vid byn Nilivaara. Därefter ett besök i urskogen vid foten av Teletöisentunturi och om det inte är snöstorm (vilket det ju sällan är i augusti) så besöker vi toppen av förmodligen det enda berg i Sverige där man kan se 1/8 av Sveriges yta! Den andra exkursionsdagen blir en heldag inne i urskogen i själv Tunturi-området.

Naturskyddsföreningen i Norrbotten bjuder in till skogskurser i alla länets kommuner under 2021. Du behöver inte ha några förkunskaper eller vara medlem i Naturskyddsföreningen. Att delta i kurserna är kostnadsfritt och lunch ingårFöranmälan krävs och antalet platser är begränsat.

Kurserna genomförs med hjälp av LONA-bidrag, stöd från Luleå, Boden, Piteå och Haparanda kommun, med finansiering från Naturskyddsföreningen och i samarbete med Studiefrämjandet.

Välkommen!

Anmäl dig här: https://www.studieframjandet.se/norrbottens-lan/gustav-arrangemang/kurser/2021/augusti/upptack-gammelskogen-i-gallivare/

Print Friendly, PDF & Email
Gillade du det här? Dela med dig:
Det här inlägget postades i Gällivare, kurs, Skog, Skydda skogen och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.