Upptäck Gammelskogen i Överkalix

Vill du vara med och bevara Norrbottens skogar, eller är du sugen på mysiga och lärorika skogsutflykter som kommer att få dig att se vår norrbottniska natur på ett nytt sätt? Under kursen får du lära dig känna igen gammelskog och veta mer om vilka växter, svampar och djur som lever där. Du lär dig också mer om varför våra skogar är så viktiga för biologisk mångfald, vårt välbefinnande och för klimatet.

Kursen leds av Marie Karlsson, Kalix, konstnär, slöjdare och erfaren kursledare som brinner för att bevara gammelskog och att man ska bedriva ett varsammare skogsbruk.

Vi träffas vid fyra tillfällen. Två teorikvällar digitalt via Zoom, den 17/5 och 24/5 kl. 18.00 – 20.00 samt två exkursioner i Överkalix den 29 – 30 Maj mellan kl. 09:30 – 15:30.

Vi kommer spendera ena dagen i gammal tallskog och bland annat lära oss hur man känner igen en gammal tall? Hur ser man att skogen har brunnit? Vilka speciella arter kan man hitta som är knuten till tallskogen? Den andra dagen vistas vi i en gammal granskog. Hur ser gamla granar ut? Hur vet man om skogen har brukats? Vilka arter är specifika för gammal granskog?

Naturskyddsföreningen i Norrbotten bjuder in till skogskurser i alla länets kommuner under 2021. Du behöver inte ha några förkunskaper eller vara medlem i Naturskyddsföreningen. Att delta i kurserna är kostnadsfritt, men anmälan är bindande. Om du uteblir utan att avboka din plats kommer vi att fakturera 500 kr. Lunch ingår. Antalet platser är begränsat.

Kurserna genomförs med hjälp av LONA-bidrag, stöd från Luleå, Boden, Piteå och Haparanda kommun, med finansiering från Naturskyddsföreningen och i samarbete med Studiefrämjandet.

Välkommen! Anmäl dig här: https://www.studieframjandet.se/norrbottens-lan/gustav-arrangemang/kurser/2021/maj/upptack-gammelskogen-i-kalix2/

Bild: Staffan Widstrand/Skogsmissbruket.org

Print Friendly, PDF & Email
Gillade du det här? Dela med dig:
Det här inlägget postades i Överkalix, Skog och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.