Upptäck Gammelskogen i Piteå

Kaffe över öppen eld

Vill du vara med och bevara Norrbottens skogar, eller är du sugen på mysiga och lärorika skogsutflykter som kommer att få dig att se vår norrbottniska natur på ett nytt sätt? Under kursen får du lära dig känna igen gammelskog och veta mer om vilka växter, svampar och djur som lever där. Du lär dig också mer om varför våra skogar är så viktiga för biologisk mångfald, vårt välbefinnande och för klimatet.

Vår kursledare Amanda Tas är miljövetare och ideell naturvårdare. Hon har varit aktiv inom miljörörelsen de senaste 20 åren och har bland annat arbetat som forskningsassistent, naturumsinformatör och skogsinventerare.

Under kursen kommer du att lära dig mer om skogen och hur man kan skilja en naturskog från en plantage. Vi lär oss känna igen olika strukturer i skogen som kännetecknar en naturskog och letar tillsammans efter olika så kallade signalarter och rödlistade arter.

Vi träffas under en helg och har en teorikväll via Zoom på torsdag 26/8 kl. 19:00 – 21:00 samt två exkursionsdagar i skogarna runt Piteå den 28 – 29 augusti.

Anmäl dig här: https://www.studieframjandet.se/norrbottens-lan/gustav-arrangemang/kurser/2021/augusti/upptack-gammelskogen-i-pitea/

Naturskyddsföreningen i Norrbotten bjuder in till skogskurser i alla länets kommuner under 2021. Du behöver inte ha några förkunskaper eller vara medlem i Naturskyddsföreningen. Att delta i kurserna är kostnadsfritt och lunch ingår. Föranmälan krävs och antalet platser är begränsat.

Kurserna genomförs med hjälp av LONA-bidrag, stöd från Luleå, Boden, Piteå och Haparanda kommun, med finansiering från Naturskyddsföreningen och i samarbete med Studiefrämjandet.

Välkommen!

Bild: Staffan Widstrand/Skogsmissbruket.org

Print Friendly, PDF & Email
Gillade du det här? Dela med dig:
Det här inlägget postades i kurs, Piteå, Skog, Skydda skogen och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.