Träff för fler röster för naturen i norr

Lördagen den 17 december var det ett gäng naturskyddare som hade trotsat den bistra konsumtionshysterin inför julhelgen och samlats i IOGT-lokalen i Luleå för att fundera kring hur vi i Naturskyddsföreningen i Norrbotten blir fler. Eller egentligen hur vi gör för att helt enkelt ställa den enkla frågan Skulle du vilja vara med i Naturskyddsföreningen? till så många som möjligt.
Gert Straschewski från  Föreningsavdelningen på rikskansliet tog tåget upp från Stockholm och delgav sina erfarenheter. Efter att han berättat att det är jätte-enkelt, man frågar helt enkelt Skulle du vilja vara med i Naturskyddsföreningen? och många blir då positivt överraskade och kommer med som medlemmar. Efter att han framfört denna enkla sanning (han berättade lite mer också) så bildade några av deltagarna en grupp som förbereder nästa träff. De som ingår i gruppen är Stina Åström, Kennerth Moberg, Linda Edin, Niklas Johansson och Helena Stenbäck.
Vill du också vara med för att få fler röster för naturen i norr? Ta kontakt med någon i gruppen eller länets koordinator Urpo Taskinen, 070-629 58 02.

Efter att gruppen var bildad sammanställde alla tillsammans en lista med arrangemang där det är bra att ställa frågan Skulle du vilja vara med i Naturskyddsföreningen? När Gert hade överlämnat sina kloka ord satte han sig på tåget tillbaka till Stockholm. Deltagarna hade nu också förstått att man måste ha kul och därför så gick de ut tillsammans och åt en gemensam middag…
Nästa träff för att fortsätta diskussionerna och planeringen hur vi blir fler röster för naturen i norr blir i januari. Hör av dig till gruppen!

Skulle du också vilja vara med i Naturskyddsföreningen? 🙂 Då kan du klicka på bilden här nedan så kommer du till en sida där du blir medlem direkt. Välj där att du kom i kontakt med Naturskyddsföreningen genom ”Lokala Naturskyddsföreningen” så bidrar du dessutom till det lokala arbetet med en hundralapp. Välkommen med!

Print Friendly, PDF & Email
Gillade du det här? Dela med dig:
Det här inlägget postades i Länsförbundet, Luleå, Studiefrämjandet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.