Forskningsresan i Gällivare 24-29 juli 2017

img_0094_nyNu kommer Forskningsresan till Gällivare igen! Förra gången var 2004. Foto Vika Tarasova. 


Anmäl dig till Forskningsresan här!

Skogskämpen Anders Delin upptäckte att det finns massor av värdefulla natur och då speciellt skogar kvar att upptäcka i Sverige. Han startade därför en årligt återkommande inventeringsvecka som han kallade Forskningsresan i naturvårdens utmarker, genomförd första gången 1991. I Norrbotten har Forskningsresan genomförts två gånger tidigare; 2004 i Gällivare och 2014 i Arvidsjaur.
Nu är det dags för Gällivare en andra gång! Forskningsresan 2017 genomförs i Gällivare med omnejd 24-29 juli.
Huvudarrangörer är Naturskyddsföreningen i Norrbottens län och Föreningen Skydda Skogen i samverkan med Fältbiologerna, Skiftet och Studiefrämjandet Norrbotten.

Vad går det ut på?
Tanken är att deltagarna under en veckas tid inventerar intressanta och hotade skogsmiljöer med höga naturvärden. Den insamlade kunskapen bidrar till att skydda de besökta skogarna och ge deltagare nya kunskaper om för att skydda skogar hemmavid. Allt sker under trevliga former där alla lär av varandra. Kvällarna ägnas åt att kika på alla artfynd som gjorts under dagen och någon enstaka föreläsning för fördjupning. Räkna med att få vänner för livet!

Vilka kan delta?
Alla som kan ta sig ut i skogen. Du behöver inte vara biolog eller kunna en mängd arter. Däremot är det bra om du brinner av nyfikenhet och vilja till att skydda hotade skogar. En anpassning sker till dina erfarenheter och förmåga att ta dig fram i skogen. Den som vill inventera i lugn takt ska kunna göra det. Dina ögon kommer att upptäcka sådant som kanske ingen annan tidigare sett – du är viktig!

Boende och mat
Vi bor på Myranskolan i Koskullskulle. Det blir gratis masslogi på golv; liggunderlag eller luftmadrass måste du ha med dig. Behöver du sova i egen säng kommer vi att försöka ordna det, men det kan i så fall tillkomma extrakostnad. Ordnar du boende på egen hand är det också en möjlighet.
Maten ordnas med rejäl frukost på morgonen och ett lunchpaket ut i fält. Gemensam middag på kvällen vid återkomsten.

Resor
Resa till och från Gällivare (järnvägsstation) eller Koskullskulle (buss) ordnar du själv.
Transporterna från basen på Myranskolan och ut i fält ordnas med de bilar som finns tillgängliga.
Ersättning, 18,50/mil, kommer att betalas ut till alla som använder egen bil under veckan. Vi hoppas också kunna bidra till resa från hemorten, men kan inte utlova det i dagsläget.

Deltagaravgifter och betalning
Medlem i Naturskyddsföreningen ELLER Skydda Skogen – 800 kr
Medlem i Naturskyddsföreningen OCH Skydda Skogen – 500 kr
Medlem i Fältbiologerna eller student – 300 kr
Ej medlem enligt ovan – 1000 kr.
Bli medlem i Naturskyddsföreningen här, i Skydda Skogen här och i Fältbiologerna här.
Deltagaravgiften sätter du in på bankgiro eller Swish hos Naturskyddsföreningen i Norrbottens län i samband med anmälan! Märk betalningen med ditt namn och ”Forskningsresan”.
Bankgiro nr 278-1730
Swish 123 609 69 78

Frågor och info
Johan Moberg
johan.moberg@skyddaskogen.se (Skriv ”Forskningsresan” i ämnesraden).
073-807 36 44

Anmälan
Sista anmälningsdag är 30 juni. Finns platser kvar så kan sen anmälan göras, men bäst är att anmäla sig direkt.
Anmäl dig till Forskningsresan här!
Instruktioner för anmälan på inledningssidan.

Informationen ovan kan komma att ändras. Ändringar meddelas på denna sida och Skydda Skogens sida
Bra att veta är också att i stort sett allt arbete med Forskningsresan görs ideellt och med små resurser. Men vi är glada ändå 🙂 
Print Friendly, PDF & Email
Gillade du det här? Dela med dig:
Det här inlägget postades i Biologisk mångfald, Botanik, Forskningsresan, Gällivare, Länsförbundet, Skog, Skogsnätverket, Skogsstyrelsen, Studiefrämjandet. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.