Naturskyddsföreningen försvarar strandskydd i hela landet

Vi kan här på hemsidan publicera ett svar från de berörda av de anklagelser som Owe Pekkari, kommunpolitiker (S) i Pajala, framförde för att misstänkliggöra Naturskyddsföreningen på NSD:s debattsida den 26 juni 2013
( http://www.nsd.se/opinion/debatt/artikel.aspx?ArticleId=7727867 )

——————————————————————-

I Stockholm överklagas dispenser för strandskydd

Owe Pekkari påstår den 19 juni att Naturskyddsföreningen inte gjort några överklaganden av dispenser från strandskyddet i Värmdö och Vaxholms kommuner. Pekkari borde läsa på innan han kommer med sina påståenden. Sammanlagt har föreningen gjort fyra överklaganden av dispenser och upphävande för strandskyddet i dessa kommuner. De har inte gjorts av Naturskyddsföreningens riksförening utan av de lokala naturskyddsföreningarna i dessa kommuner. Detsamma gäller för övrigt de absolut flesta av våra lokalföreningar i skärgårdskommunerna samt länsföreningen i Stockholms län. På samma sätt på många övriga håll i södra Sverige vi också rätt i högre instanser. När så även en länsstyrelse – som i fallen i Norrbotten – direkt frångår lagens krav har även riksföreningen agerat.

Naturskyddsföreningen arbetar kontinuerligt hårt för att upprätthålla strandskyddet genom opinionsbildning, direkt kommunikation med ansvariga politiker och med att påtala skyddet när det berörs i detalj- och översiktsplaner. Pekkaris misstankar och insinuationer om att Naturskyddsföreningen skulle avhålla sig från att se till att lagen upprätthålls i södra delen av landet saknar således all verklighetsförankring.

Mikael Karlsson
Ordförande
Svenska Naturskyddsföreningen

Mårten Wallberg
Ordförande
Naturskyddsföreningen i Stockholms län

———————————————————————
( Se även artikeln som startade debatten, om att Naturskyddsföreningen i Norrbotten är positiv till både fler stugor och bättre strandskydd http://www.nsd.se/opinion/debatt/artikel.aspx?ArticleId=7717751 )

Print Friendly, PDF & Email
Gillade du det här? Dela med dig:
Det här inlägget postades i Älvar, Pajala. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.