Upptäck Gammelskogen i Arjeplog

Staffan Widstrand/Skogsmissbruket.org

Arjeplog är en kommun med fantastiska kvarvarande gammelskogar! Liksom i hela landet hotas de sista spillrorna av oskyddade naturliga skogar av avverkning, och du är under sammanlagt två dagar (28 – 29 augusti) inbjuden till att bekanta dig med kommunens skogspärlor och deras mångfald.

Vi lär oss under trevliga former att skilja mellan skog dvs. naturskog och plantage samt mer om skogshistorik, beståndsstruktur och förekomst av naturvårdsarter. Du lär dig också mer om varför våra skogar är så viktiga för biologisk mångfald, vårt välbefinnande och för klimatet, samt varför vi behöver bevara naturliga skogsekosystem.

Kursen leds av Steve Daurer. Steve är en skogsmänniska som mer eller mindre hela livet har vistats i naturen och skogen. Under otaliga resor har han besökt vildmarkerna och urskogarna i Kanada, Alaska, Ryssland, Nya Zeeland och Karibien samt Europas naturskogar. Han har jobbat i över 20 år med skoglig naturvärdesinventering och frågor som rör naturvårdande skötsel.Steve har arbetat för nästan alla skogliga aktörer i Sverige men främst på olika Länsstyrelser. Han är naturskyddsföreningens naturvårdspristagare 2016 och har vunnit Arvidsjaurs Miljöpartis miljöpris 2000. Han har också medverkat i flera reportage och filmer om skogen.

Naturskyddsföreningen i Norrbotten bjuder in till skogskurser i alla länets kommuner under 2021. Du behöver inte ha några förkunskaper eller vara medlem i Naturskyddsföreningen. Att delta i kurserna är kostnadsfritt och lunch ingår. Föranmälan krävs och antalet platser är begränsat.

Kurserna genomförs med hjälp av LONA-bidrag, stöd från Luleå, Boden, Piteå och Haparanda kommun, med finansiering från Naturskyddsföreningen och i samarbete med Studiefrämjandet.

Välkommen!

Anmäl dig här: https://www.studieframjandet.se/norrbottens-lan/gustav-arrangemang/kurser/2021/augusti/upptack-gammelskogen-i-arjeplog/

Print Friendly, PDF & Email
Gillade du det här? Dela med dig:
Det här inlägget postades i Arjeplog, kurs, Skog, Skydda skogen och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.