Upptäck Gammelskogen i Kiruna

Vill du vara med och bevara Norrbottens skogar, eller är du sugen på mysiga och lärorika skogsutflykter som kommer att få dig att se vår norrbottniska natur på ett nytt sätt?

Under kursen får du lära dig känna igen riktigt fin gammelskog och veta mer om vilka växter, svampar och djur som lever där. Vi kommer att titta närmare på både gammal tallskog och gammal granskog. Du lär dig också mer om varför våra skogar är så viktiga för biologisk mångfald, vårt välbefinnande och för klimatet.

Kursen leds av Per-Erik Mukka. Per-Erik har lång och gedigen erfarenhet inom skogsområdet och har arbetat med skoglig naturvärdesinventering i över tjugo års tid. Han arbetar nu med att genomföra inventeringar för länsstyrelsen. Per-Erik är intresserad av alla rödlistade arter, i synnerhet av svamp.

Kursen innefattar exkursioner i Kiruna den 28 – 29 augusti.

Naturskyddsföreningen i Norrbotten bjuder in till skogskurser i alla länets kommuner under 2021. Du behöver inte ha några förkunskaper eller vara medlem i Naturskyddsföreningen. Att delta i kurserna är kostnadsfritt och lunch ingår. Föranmälan krävs och antalet platser är begränsat.

Kurserna genomförs med hjälp av LONA-bidrag, stöd från Luleå, Boden, Piteå och Haparanda kommun, med finansiering från Naturskyddsföreningen och i samarbete med Studiefrämjandet.

Välkommen att upptäcka gammelskogen i Kiruna!

Anmäl dig här: https://www.studieframjandet.se/norrbottens-lan/gustav-arrangemang/kurser/2021/augusti/upptack-gammelskogen-i-kiruna-/

Print Friendly, PDF & Email
Gillade du det här? Dela med dig:
Det här inlägget postades i Kiruna, kurs, Skog, Skydda skogen och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.