Det brinner!

”Jag vill att ni ska agera som om huset brinner” sa Greta. Vi håller helt och hållet med!

Greta har lyckats med något världsunikt genom att starta en global klimatrörelse som engagerar människor runt om jorden. Under veckan 20-27 september, i samband med FNs klimattoppmöte i New York, kommer Fridays for Future att hålla manifestationer runt om i hela världen. Vi hoppas att du också följer med och står upp för klimatet, våra barns framtid och naturens rättigheter. Vi måste minska konsumtionen, ställa om till fossilfritt resande och tänka omställning i alla beslut.

Så ta med dig en kompis och kom till en av manifestationerna som anordnas av Fridays for Future i Norrbotten och andra klimathjältar. Du hittar eventen på kartan här eller via Fridays for Futures facebooksida.

KIRUNA
12-15 Klimatmanifestation! Global storstrejk för alla framför stadshuset. Kom när du kan, stanna så länge du vill. Läs mer här.

LULEÅ
12.00 Klockringning och bön för klimatet, domkyrkan. Läs mer här.
12.00 Strejklunch på Nordansmak
14.00 Earth Strike – för klimatet och den biologiska mångfalden. Samling vid stadshuset och demonstrationståg till gula paviljongen för tal och uppträdanden. Läs mer här.
15.00 After Strike-fika på Nordansmak
15.30 ”Vad gör du i klimatfrågan” på Vetenskapens hus arrangerat av Luleå tekniska universitet. Lyssna på forskare inom området och delta i diskussioner. Anmälan via länk i evenemanget för att få fika. Läs mer här.
17.30-18.30 Yoga för klimatet – Sofia Larsson håller en donationsklass för Amazonas. Limonwellness vid Södra hamn. Läs mer här.

PITEÅ
12.00 Klockringning och bön för klimatet Piteå kyrka
12-14 Klimatstrejk på Byxtorget på Storgatan. Kom när du vill, stanna så länge du kan.
Läs mer här.

GÄLLIVARE
13-17 Klimatstrejk! Vid statyn Same Komunhuset/Lasarettsgatan Läs mer här.

JOKKMOKK
13.00 Klimatstrejk Parken Stortorget 4 Läs mer här.

ARVIDSJAUR
15-17 Klimatstrejk med öppen scen framför älgarna. Ta med egna plakat om du vill. Alla är välkomna!

KALIX
16.00 Bön för klimatet Kalix kyrka Läs mer här.
Läs mer om global climate strike week här: https://globalclimatestrike.net/ och lyssna på en av de senaste intervjuerna med Greta Thunberg. 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Gillade du det här? Dela med dig:
Det här inlägget postades i ClimateStrike, Framtiden, FridaysForFuture, Greta Thunberg, Klimat, Klimataktion, Kretsar, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.