Kraftsamling för de sista naturskogarna


Nu kraftsamlar vi för skogen! Anmäl ditt intresse för skogsinventeringar i sommar.
Foto Urpo Taskinen.

Vill du vara med och bidra till att skog med höga naturvärden skyddas från avverkning?

Efter att Skogsstyrelsen nyligen meddelat att man tagit en ”paus” i registreringen av nyckelbiotoper i nordvästra Sverige går nu flera av Naturskyddsföreningens länsförbund samman i en gemensam kraftsamling för identifiera skyddsvärda skogar i berörda områden. Insatsen innefattar korta inventeringskurser under maj-juni och inventeringar av skog under juni – september. Den information vi samlar under sommaren kommer vi att använda för att bevaka avverkningsanmälningar och för politisk påverkan.

Vi och skogen behöver din hjälp! Du behöver inte ha några speciella förkunskaper eller vara medlem i Naturskyddsföreningen för att kunna hjälpa till.

Inventeringskurserna kommer att hållas vid fem tillfällen på olika platser och leds av personer med stor erfarenhet av nyckelbiotopsinventeringar. Alla är välkomna att delta oavsett var man bor och det är inget krav att gå en kurs för att vara med och inventera, men det är förstås en fördel om du inte har tidigare inventeringserfarenhet. Intresserade som anmäler sig kommer att få löpande information från kansliet i Västerbotten.

Anmäl ditt intresse här

OBS! Uppdatering 22 maj. Det blir inventeringskurs i Älvsbyn 26-27 maj. Sista anmälan 23 maj – anmäl intresse på länken ovan så får du mer information!

Insatsen för att inventera naturvärden drivs av Naturskyddsföreningens länsförbund i Norrbotten, Västerbotten, Jämtland/Härjedalen, Västernorrland och Dalarna och koordineras via länskansliet i Västerbotten.
Kontaktperson är Natalie Toft på länskansliet i Västerbotten och nås på 076-143 95 44 eller natalie.toft@naturskyddsforeningen.se

Print Friendly, PDF & Email
Gillade du det här? Dela med dig:
Det här inlägget postades i Arjeplog, Gällivare, Jokkmokk, Kiruna, Skog, Skogsstyrelsen. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.