Kurs: Skogsekologi och naturnära skogsbruk 14/3

Intresset för ett verkligt uthålligt och hållbart skogsbruk växer som alternativ till det traditionella trakthyggesbruket. För att kunna bedriva hållbart skogsbruk behöver man kunskap kring skogens ekologi

 

Kursen riktar sig till nyfikna skogsägare, skogsförvaltare, skogsentreprenörer och andra med intresse för skogsekologi och naturnära skogsbruk. 

  • Vi börjar den 14 mars med en teoretisk heldag i Luleå. Kurledaren och deltagarna på plats. 
  • Sedan 6 webbföreläsningar under perioden mars-juni, kvällstid ca var 14 dag. Samlingsorter Gällivare och Luleå. 
  • Avslutas med praktisk tillämpling, två dagar i fält under augusti i Luleå med omnejd. 

Denna kurs tar sin utgångspunkt just i skogsekologin och diskuterar olika skogsbruksmodeller och åtgärder i relation till den. Efterhand bygger vi på med mer skogsbruksrelaterade områden som t.ex. olika skötselåtgärder och dess effekt på såväl skogens tillstånd och skogsägarens ekonomi.

  • Under de avslutande två dagarna i fält diskuterar och utformar vi olika skötselförslag både yngre och äldre skogar med fokus på att kunna bedriva ekologiskt hållbara tillämningar av skogsbruk. 

Bokningsavgift 200 kr via Studiefrämjandets hemsida. 
Kurslitteraturen Skogspraktiskan ingår + annat material. 

Välkommen! 

I samverkan med Studiefrämjandet Norrbotten, Hushållningssällskapet och Plockhugget med stöd från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling (EJFLU).

Print Friendly, PDF & Email
Gillade du det här? Dela med dig:
Det här inlägget postades i Biologisk mångfald, Gällivare, Hyggesfritt, Hyggesfritt, Kretsar, Länsförbundet, Luleå, Okategoriserade, Skog. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.