Möte med Greta – DU kan hjälpa till!

Urpo Taskinen och Greta Thunberg
Urpo Taskinen var en av de som hälsade på Greta Thunberg utanför riksdagshuset.

Greta Thunberg har på mycket kort tid blivit en världskändis genom sitt engagemang i klimatfrågan. På väg till Naturskyddsföreningens kurshelg 27-28 oktober passerade vi henne och de övriga utanför riksdagshuset i Stockholm där de nu klimatstrejkar varje fredag. Numera har Gretas, från början ensamma strejkande som startade vid skolstarten i augusti 2018, vuxit till en stor folkrörelse på flera platser inte bara i Sverige utan även utanför landets gränser. Namnet för aktionen går under #FridaysForFuture – fredagar för framtiden och #ClimateStrike – klimatstrejk.

Var och en av de 349 folkvalda i riksdagsbyggnaden bara metrar från klimatstrejken borde kunna sätta sig med Greta för att förstå det enorma behovet av snabb omställning. Hon vet, men vet alla 349 riksdagsledamöterna hur bråttom det är? Vet vi övriga?

Du har nu möjlighet att påverka alla de 349 i huset bredvid klimatstrejken genom att skriva ett personligt brev till riksdagsledamöterna via Naturskyddsföreningens kampanj Tuffare klimatpolitik nu!

Läs och se mer:

• Gretas Youtube-kanal hittar du här
• Greta på Twitter hittar du här

Ett par videor:

Print Friendly, PDF & Email
Gillade du det här? Dela med dig:
Det här inlägget postades i ClimateStrike, Folkrörelse, FridaysForFuture, Gränser för tillväxt, Kampanj, Klimat, Överkonsumtion, Planetens gränser, Ungdomar, Val2018, Vision. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.